Bloemkool spread met pijnboompitten

Onlangs heb ik de hapjes voor een high tea mogen verzorgen. In plaats van klassieke sandwiches te maken heb ik ervoor gekozen om te geen experimenteren met groentenspreads. Behalve deze bloemkool spread heb ik ook een pompoen-munt spread gemaakt en hummus.

Wat heb je nodig ?
– 1 kleine bloemkool
– 2 eetlepels crème fraîche
– 50 gram pijnboompitten en 15 gram pijnboompitten om te garneren
– olijfolie
– peper en zout

Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
2. Snijd de bloemkool in grove stukken en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
3. Rooster de bloemkool gaar in de voorverwarmde oven. Dit duurt ongeveer 30 minuten.
4. Besprenkel de bloemkool met olijfolie, peper en zout.
5. Rooster de pijnboompitten ondertussen in een koekenpan goudbruin op laagvuur.
6. Pureer de bloemkool, 50 gram van de pijnboompitten en de crème fraîche in een keukenmachine of hakmachine.
7. Voeg naar smaak peper en zout toe.
8. Laat de spread afkoelen in de koelkast voordat je hem gebruikt.

Tip: Voeg eventueel voor het rooster wat kerrie of paprika poeder toe aan de bloemkool.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *