Guacamole

Ik hou van avocado. Door de sla, als dip bij de chips, op m’n brood, op een toastje of gewoon als tussendoortje een halfje uitlepelen met citroen, peper en zout. Deze guacamole is lekker fris en makkelijk te maken.  Lekker voor op je brood tijdens de lunch of voor ’s avonds op de bank met een zak tortilla chips.

Wat heb je nodig?
– 2 rijpe avocado’s. Zorg dat ze goed rijp zijn. Van harde niet-rijpe avocado’s kan je nooit lekkere guacamole maken, hoe hard je je best ook doet.
– 1 teentje knoflook (gesnipperd)
– 1 sjalotje (gesnipperd)
–  sap van 1 limoen
– 1 tomaat (in kleine blokjes gesneden)
– 3/4 rood pepertje (gesnipperd, zonder de zaadjes tenzij je van spicy houdt 😉 )
–  Zout

Bereidingswijze:
1. Doe alle ingrediënten, behalve de limoen, peper en zout, in een grote kom.
2. Prak alles goed door elkaar met een vork.
3. Breng op smaak met limoen en zout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *