Pompoen-munt spread

Een tijdje geleden maakte ik deze pompoen-munt spread voor high tea sandwiches omdat ik wat anders wilde dan de standaard sandwiches die je vaak bij een high tea ziet. Heb je ook het recept van de bloemkool spread al gezien die ik toen heb gemaakt? Deze groentespreads zijn ook lekker tijdens de lunch op een cracker en of op een toastje bij de borrel!

Wat heb je nodig?
– 300 gram pompoen in blokjes. Bijvoorbeeld de biologische pompoenblokjes van de Appie.
– 2 eetlepels Griekse yoghurt
– 3 takjes munt (de blaadje fijngesneden)
– chili vlokken naar smaak

Bereidingswijze:
1. Kook de pompoenblokjes jaar gaar in een laagje water (met zout). Giet ze af wanneer ze gaar zijn.
2. Pureer de de pompoenblokjes in een keukenmachine of hakmachine samen met de Griekse yoghurt.
3. Voeg naar smaak munt, chili vlokken en zout toe.
4. Laat de spread afkoelen in de koelkast voordat je hem gebruikt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *