Witte chocolade fudge

Dit recept wilde ik in eerste instantie eigenlijk alleen maar maken omdat het er zo mooi uitziet op foto’s en ik graag wilde oefenen met het maken van foto’s voor mijn blog. Daarnaast was ik opzoek naar iets wat makkelijk te maken is. En dat is gelukt; makkelijker dan dit gaat het niet worden. Als je op internet gaat zoeken kom je heel veel vergelijkbare recepten voor witte chocolade fudge tegen. Een van de bekendste is denk het wel het white chocolate fudge recept van Nigella Lawson. Onder andere haar receptuur heb ik als basis genomen voor het recept dat je hier onder ziet.
Behalve makkelijk en fotogeniek is deze chocolade fudge ook nog eens erg lekker.  Mierzoet…dat wel. Snijd de fudge daarom in kleine stukjes.

Wat heb je nodig?
– 397 gram gecondenseerde melk (1 blikje)
– 350 gram witte chocolade (in blokjes)
– 50 gram pistachenoten (gepeld en ongezouten. Houd een beetje achter om te garneren)
– 60 gram gedroogde cranberry’s (Houd een beetje achter om te garneren)
– optioneel: 20 gram kokos

Ik heb de fudge gemaakt in een cakevorm die ik met bakpapier heb bekleed.

Bereidingswijze:
1. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Als je de vorm eerst invet met boter dan blijft het bakpapier beter op zijn plek zitten.
2. Verwarm de gecondenseerde melk op laag vuur.
3. Voeg beetje bij beetje de stukjes chocolade toe en blijf goed roeren. Houd het vuur laag en hebt geduld, anders verbrandt de chocolade.
4. Als alle chocolade is gesmolten haal je de pan van het vuur.
5. Voeg de cranberry’s, pistachenoten en eventueel de kokos toe. Meng alles goed met het chocolademengsel.
6. Stort het mengsel in de cakevorm en garneer met de overgebleven cranberry’s, pistache en kokos.
7. Laat de fudge afkoelen in de koelkast.
7. Als de fudge helemaal is afgekoeld, kan je hem uit de vorm halen en in kleine blokjes snijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *