Bulgur salade met Halloumi

Ik hou van salades maar vaak maak ik steeds hetzelfde, beetje jammer want er zijn genoeg variatie mogelijkheden. Geïnspireerd door een salade die ik onlangs bij een vriendin at, heb ik deze salade gemaakt. Deze bulgur salade is echt weer eens wat anders met een paar verrassende ingrediënten. Halloumi bijvoorbeeld. Op steeds meer plekken zie je op eens deze kaas opduiken. Maar wat is halloumi nou eigenlijk? Halloumi is een kaas gemaakt van een mengsel van geiten-, schapen- en soms ook koemelk. De smaak en structuur zit een beetje tussen feta en mozzarella in. Bijzonder aan deze kaas is dat hij niet smelt als je hem verwarmd. Warm is halloumi het lekkerst en door de zouten smaak past  hij goed in een frisse salade.
Daarnaast zit er bulgur in deze salade. Ook weer zo’n ingrediënt waarvan je vast al vaker gehoord hebt maar misschien niet helemaal van weet waar het is. Bulgur is  graanproduct en wordt  meestal gemaakt van harde tarwe. Bulgur is rijk aan vezels en bevat minder koolhydraten dan pasta of rijst. Een goede vervanger dus als je gaat voor een gezonde maaltijd. Je bereidt bulgur  zoals rijst en het is zowel koud als warm erg lekker. Ook voor deze salade maakt hij niks uit of je de bulgur warm toevoegt of dat je hem eerst laat afkoelen.

Wat heb je nodig voor twee personen?
-100 gram bulgur
– 60 gram rucola
– 2 bosuitjes (in ringen)
– 100 gram granaatappelpitjes
– 4 plakken Halloumi
– 3/4 bosje koriander
– de sap van 1 limoen
– mespunt chilivlokken

Bereidingswijze:
1. Bereid de bulgur volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
2. Meng alle ingrediënten, behalve de halloumi.
3. Bak de halloumi. Verwarm hiervoor eerst een bak- of grillpan.Voeg eventueel een klein beetje zonnebloemolie toe. Bak nu in ongeveer 4 minuten (halverwege even omdraaien) de halloumi totdat deze een goudbruin korstje krijgt en iets zachter van structuur wordt.
4. Doe de salade op op een bord met hierboven op twee plakken halloumi per persoon.
5.Smakelijk!

Tip 1: voor alle korianderhaters: je kunt de koriander ook vervangen door munt 😉
Tip 2: Wil je de salade pas later eten, bijvoorbeeld op je werk, dan zou ik de halloumi vervangen door feta omdat Halloumi koud minder lekker is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *