No-bake Cheesecake

Dit weekend maakte ik een no-bake cheesecake voor mijn collega die de 100ste volger was van mijn Facebookpagina Peper & Maud. Ondanks dat ik zelf niet 100% tevreden was met de uitvoering deze keer, kan ik toch echt niet langer wachten om dit overheerlijke recept met jullie te delen.
In mijn vorige appartementje had ik helaas geen fatsoenlijke oven. Dus ging ik opzoek naar recepten die te maken zijn zonder oven. Via  een vriendin die dezelfde hobby heeft als ik, kreeg ik het recept van deze witte chocolade cheesecake. Sindsdien heb ik hem al meerdere keren gemaakt alleen is hij niet altijd even stevig, wat op zich helemaal niet erg is, hij is iets lastiger te snijden. Lekker is hij sowieso :). Dus als je zin hebt; je kunt al gewoon aan de slag met dit recept. En mocht ik hem over een tijdje nog eens maken en een aanpassing doen in het recept dan laat ik het je weten!

Wat heb je nodig voor 1 taart:
– een springvorm van 22cm doorsnede. (ik heb een iets kleinere springvorm (18cm) gebruikt omdat ik dat mooier vind, maar dan houd je dus wel van alles wat over)
– 125 gram Bastognekoekjes (fijngemalen)
– 25 gram amandelen zonder velletje (fijngemalen samen met de Bastognekoekjes)
-60 gram boter (gesmolten)
-500 gram witte chocolade
-250 ml slagroom
– 250 gram volle kwark
– 250 gram mascarpone
-100 gram witte basterdsuiker
– 300 gram frambozen
– 400 gram aardbeien

Bereidingswijze
1. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier.
2. Maal de Bastongekoekjes samen met de amandelen fijn in een hakmachine. Heb je die niet? Plet de koekjes dan met een pan of deegroller.
3. Smelt ondertussen de boter op laag vuur.
4. Meng de boter met de verkruimelde koekjes.
5. Verdeel het mengsel over de bodem van de springvorm en druk dit met de hand stevig aan zodat alles gelijkmatig wordt verdeeld.
6. Zet de springvorm in de koelkast. Terwijl de bodem afkoelt en stevig wordt, kan je de vulling  gaan maken.
7. Breek de witte chocolade in kleine stukjes en doe deze in een kom. Smelt de chocolade au bain marie ( Let er bij ‘au bain marie’ op dat de kom het water niet raakt zodat de chocolade niet te warm wordt.) Als de chocolade helemaal gesmolten is haal je de kom van de pan.
8. Klop ondertussen de slagroom iets verder dan lobbig met daarin de basterdsuiker. (Lobbig wordt ook wel ‘yoghurt dik genoemd’, je kan als het ware met je garde druppels slagroom op het oppervlakte leggen die dan blijven liggen). Zet de slagroom daarna weer koud.
9. Meng nu met een mixer de mascarpone en de kwark door elkaar.
10. Voeg de slagroom toe en mix weer goed door elkaar zodat er een stevige massa ontstaat.
11.. Laat de chocolade wat afkoelen, maar zorg ervoor dat deze wel nog goed vloeibaar is.
12. Nu wordt het even spannend. Elke keer als ik de chocolade ga mengen met het mascarpone-kwark-slagroom mengsel, denk ik ‘dit gaat fout!’ maar gelukkig is het elke keer goed gegaan. Het is wel belangrijk dat je dit snel doet. De chocolade moet je namelijk goed gemengd hebben voordat deze te ver is gestold. Zelf vind ik dit het makkelijkst om te doen met een pannenlikker.
13. Als alles  goed gemengd is, stort je de massa op de bodem in de springvorm.
14. Laat de cheesecake opstijven in de koelkast. Dit duurt minimaal 4 uur.
15. Belangrijk: voordat je de cheesecake uit de vorm haalt steek je hem voorzichtig los aan de rand met een mesje.
16. Decoreer tot slot de cheesecake met de frambozen en aardbeien.

Tip: Gebruik bij het snijden van de cheesecake een warm en nat mes. Snijd kleine stukjes want hij is erg machtig!

Smakelijk! Laat je me weten wat je er van vindt?

 

 

 

 

2 thoughts on “No-bake Cheesecake

  1. Hallo Cynthia!

    Bedankt voor je reactie 🙂
    Sorry maar ik zie je reactie nu pas. Heb je inmiddels de taart al geprobeerd te maken?

    Groetjes Maud

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *