Pompoensoep

Voordat de lente begint over twee weken, nog even snel het recept van deze heerlijke pompoensoep. Vroeger at ik altijd soep uit pak/zak maar sinds ik begonnen ben met zelf soep maken, wil ik niet anders meer. Ik verbaas me elke keer weer als ik in de supermarkt kijk op de verpakking wat er allemaal voor een gekke dingen in kant en klare soep zit. Daarnaast hoeft zelf soep maken helemaal niet moeilijk te zijn en is het ook nog eens veel lekkerder. Probeer dit receptje maar eens :). Smakelijk!

Wat heb je nodig voor 4 kommen soep?
– 400 gram pompoen ( ik gebruik het liefst de biologische voorgesneden pompoen van de Appie. Ik heb een hekel aan pompoen schoonmaken en daarnaast geeft de schil extra smaak aan je soep)
– klein stukje gember (ongeveer 1,5 centimeter, schoongemaakt en in plakjes)
– 3/4 rode peper (grof gesneden)
– 1 teentje knoflook (grof gesneden)
– 1 grote ui (grof gesnipperd)
– 400 ml kokosmelk
– 400 ml water
– 2 (groenten)bouillonblokjes
– zout naar smaak
– olie om in aan te fruiten
– 1 bosjes koriander (fijngesneden)
– Feta naar smaak (in blokjes)

Bereidingswijze:
1. Fruit de ui, knoflook, peper en gember aan in de olie.
2. Voeg de pompoen toe en verwarm alles goed.
3. Voeg de kokosmelk en het water toe samen met de  twee bouillonblokjes.
4. Kook dit net zo lang totdat de pompoen zacht is.
5. Pureer de soep met de staafmixer.
6. Kook de soep nog even opnieuw op en voeg eventueel naar eigen smaak nog wat zout toe.
7. Schep de soep in de soepkommen en garneer met de koriander en feta.

Tip: Wil je de soep eten als maaltijdsoep? Voeg dan op het laatst (na het pureren ;)) gegaarde linzen toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *