Bounty’s

In plaats van een Bountystrand, Bountyballen!
Omdat ik eerder terug ben gekomen uit Azië, woon ik nu voor een paar weken bij mijn ouders. Ik heb nu tijd genoeg om lekker te koken en bakken alleen heb ik hier helaas geen goede oven. Ik wilde graag iets zoets maken en ging daarom opzoek naar een makkelijk recept waarvoor je geen oven nodig hebt. Al snel vond ik heel veel recepten om zelf bounty’s te maken. Vroeger vond ik bounty’s absoluut niet lekker maar de afgelopen jaren ben ik kokos steeds meer gaan waarderen in zowel zoete als hartige gerechten. Ik koos ervoor om balletjes te maken in plaats van repen omdat ze best machtig zijn.

Wat heb je nodig voor ongeveer 35 ballen:
– 200 gram geraspte kokos
– 1 blikje gecondenseerde melk (397 gram)
– 300 gram pure chocolade
– 2 eetlepels vanille aroma
– snufje zout

Bereidingswijzen:
1. Meng met een lepel de kokos, gecondenseerde melk, vanille aroma en het zout in een kom.
2. Zet de massa in de koelkast of vriezer zodat deze wat steviger wordt. Ik  heb hem 1,5 uur in de vriezer gezet. Dit was genoeg om er mooie balletjes van te kunnen draaien. Als je wel repen wilt maken, stort te massa dan in een met bakpapier bekleedde vorm en zet hem wat langer in de koelkast zodat je er repen van kunt snijden. Deze repen kan je vervolgens nog met de hand een beetje vormen zodat ze op echte bountybars lijken.
3. Smelt de chocolade au bain marie.
4. Haal de chocolade van de pan met water af en haal de balletjes één voor één door de chocolade. Dit gaat het makkelijkst met een vork. Leg de balletjes vervolgens op bakpapier totdat de chocolade hard is.
5. Bewaar de bountyballetjes in een luchtdichte trommel in de koelkast. Invriezen kan ook!

Tip: Haal de balletjes in etappes uit de vriezer of koelkast wanneer je ze door de chocolade gaat halen. Ze blijven namelijk mooier rond als ze goed koud zijn wanneer je ze door de warme chocolade haalt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *